Spring til indhold

Indretning af have

Indretning af have. En lidt overset indretning er jeg bange for. Måske fordi den er så meget anderles end indretning af stue, soveværelse og de andre rum i vores bolig.

Men vi lever mere og mere udendørs, efterhånden som vi har fået mulighed for at bygge udekøkkener, og får bedre møbler i form af polyrattan, vandafvisende stof mm. som både komfortmæssigt og udseendemæssigt, minder mere og mere om vores møbler indendørs. 

Vi indretter efterhånden ude, som vi vil gøre indenfor med puder, tekstiler, belysning og andre hyggelige detaljer.

Indretning af haven - borddækning

Planlæg indretning af haven!

Giv det et par velovervejede tanker før du starter. Har du børn, og i hvilken alder? Hvad skal haven kunne og hvad skal den indeholde?

Hvor stort budget har du afsat til de ting der formodentlig skal indkøbes. Husk også at budgettere med håndværkere, hvis tankerne og ønskerne går mod en skøn pergola, hvor blåregn med tiden skal skærme for sol og regn eller en drøm af en stor daybed, hvor sommerens krimier og iskaffen skal fortæres.

Kan du ikke bygge selv, eller har venner og familie der kan hjælpe, så skal der afsættes penge til professionel hjælp.

Den rigtig indretning af haven, kan tiltrække flere dyr

Der er vel næppe noget der signalerer udeliv mere end dyr. Hvad der er muligt at tiltrække i de enkelte haver, er jo helt afhængig af boligens beliggenhed. Bor du midt i byen i rækkehus eller lejlighed, så er det næppe der du ser rådyr, fasaner eller harer. Men et lille insekshotel kan også gøre det. De kan købes færdige mange steder, eller du kan lave ét selv. Måske med hjælp fra børn eller børnebørn. Så bliver det også mere interessant for børnene, at være ude og følge livet i det nye hotel.

Bæredygtig indretning i haven

Tankerne kan også gå i andre baner: drømmer du om et mere bæredygtigt indhold?

Så tænk bla. i højbede, hvor du kan dyrke lidt grøntsager og krydderurter, opsamling af regnvand til at vande krukker og bede, og måske anlægge et regnbed. Det sidste skal der dog søges om tilladelse fra kommunen til. Og ikke alle har plads til regnbed i haven.

Der er indlysende fordele ved at indrette sig mere bæredygtigt og grønt: Det giver uderummet karakter og meningsfuld historie. Det er klimavenligt at genbruge ressourcer, og så sparer du penge.

Lad en indretningsekspert hjælpe, hvis du er i tvivl...

Du kommer hurtigt langt med tæpper, puder og plaider. Især hvis du går efter en hyggelig indretning af uderummet.

Hvis du er løbet tør for idéer eller ingen idéer har til netop dit uderum, kan jeg som professionel indretningskonsulent rådgive og hjælpe dig, uanset om du bor på Fyn, Sjælland eller Jylland. 

sommerhusindretning

Den hurtige indretning af haven på en weekend

Små hurtige og sjove tips til indretning af haven eller uderummet, som du kan klare på en weekend. Det behøver du ikke hjælp fra professionel indretningskonsulent til.

  • Køb eller sy nye puder til stole og bænke.
  • Pluk en fin buket markblomster.
  • Find sættekasse på loppemarked. Mal den i samme farve som husets træværk, og fyld den med små sten, kogler og andre hyggelige minder fra naturen.
  • Mal en velkommen-sten med poscatusser.
  • Hæng stråhatte op ved dit uderum.
  • Nogle kalder dem nabohadere, men hvis de hænger i læ, er de så fine og mediterende med den stille klang.
  • Gå en tur i skoven og find kogler som topdække til dine krukker. Det er ikke kun til jul det ser fint ud.
  • Slå dig løs med lanterner. Intet skaber hygge som lanterner med lys om aftenen.

Børn i haven

Er der børn i husstanden, så er der heldigvis flere gode idéer at give sig i kast med.

Og det hele behøver ikke koste en formue. Et shelter til overnatninger koster en del, hvis du ikke kan bygge noget selv, men bålsteder til snobrød, hængekøje/hængestole op, beskæring af træer, så de kan klatres i, plant buske I kan følge sammen, er nogenlunde gratis. Eller måske en gren i enden af en snor, kan bruges til gynge.

Indretning af have - ildsteder

Spørger du mig, så kan man næsten ikke få for mange ildsteder.

Det kan være pejse, bålsteder i græsset eller i et afgrænset stykke af terrassen.

Dine børn og børnebørn eller bare legebarnet i dig selv, vil elsker det…

Indretning af have med KARLSSON Indretning & Design

Hvis du følger KARLSSON Indretning & Design på Instagram, har du for længst opdaget, at vi ikke kan få nok af naturens egne farver og materialer. Både inde og ude. 

Vi har gennem de seneste fem år ydet indretningshjælp til adskillige kunder med alt fra bøvlede rum, der før vores besøg var for smalle, for kvadratiske eller for trælse. Vi har også hjulpet kunder med indretning af uderum. Fælles for alle vores kunder er, at vi med boligstyling har kunnet hjælpe dem med at få netop deres drømmerum.   

Kontakt indretningsekspert Charlotte Karlsson og hør nærmere om hjælp til netop dine udfordringer