Spring til indhold

Indretning af stue

Indretning af stue; Ja det kan være en svær øvelse. For måske har du købt nye, flotte møbler og spenderet stort på smukt interiør i dine yndlingsbutikker, men alligevel føles din indretning af stuen flad og ikke helt rigtig…

Det kan der være mange forklaringer på. Det kan være, at du så noget flot på Instagram, men at stilen faktisk ikke er noget, du rigtig føler dig tilpas i. Du kan have valgt en farve, der så lækker ud i butikken eller på nettet, men viser sig overhovedet ikke at passe ind i dine omgivelser og din eksisterende indretning af stue. 

indretningskonulent
boligindretning

Planlæg indretning af boligens stue før du starter!

Boligindretning og indretning af stue er en svær, men ikke umulig størrelse. 

Du kan sagtens søge boliginspiration i butikker, på nettet og i showrooms til indretning af stuen, men sørg for at holde den røde tråd i farver, nuancer og materialer så det både passer sammen og passer til din personlige stil. 

Inden du går i gang med ny eller opdateret indretning af stuen, er det vigtigt at gennemtænke hele familiens behov.

Det famøse TV – husalteret –  Er det stadig stuens vigtigste element? Er børnene mon flyttet hjemmefra og behovet ændret? Ser I overhovedet TV hver dag? Har I stadig brug for en enorm hjørnesofa, eller går I nu og drømmer om et par kriminelt behagelige lænestole i stedet? 

Uanset hvad du drømmer om, er faktum, at vores livsbehov ændrer sig over tid, og det kan både være dyrt og dumt ikke at have dine faktiske behov in mente, inden du igangsætter projekt ny stueindretning.  

Nye friske øje på ens egen stueindretning, er også altid en god idé. Og du behøver ikke nødvendigvis købe hjælp til indretningen fra professionel indretningskonsulent. Spørg en veninde, nabo eller god kollega, om han/hun vil hjælpe med et par nye øjne på din stueindretning.

stueindretning

Indretning af stue - Priser

Timepris indretning af stue:

Ønsker du professionel rådgivning, vejledning eller praktisk hjælp til at skabe din helt egen drømmeboligindretning?

Som erfaren indretningskonsulent, kender jeg nøjagtigt de skridt, der kræves for at realisere dit boligpotentiale.

Få individuel boligindretning og rådgivning fra en landsdækkende professionel indretningskonsulent, med fakturering baseret på timepriser.

Pris kr. 820,- (min. 2 timer)

boligindretning-dagligstue

Online indretning af stue:

Som erfaren indretningskonsulent tilbyder jeg fjernrådgivning pr. telefon og baseret på fotos, der hjælper dig med at optimere din boligindretning.

Ønsker du professionel rådgivning, så du selv kan udføre arbejdet, er online boligindretning din hurtige og bekvemme vej til en bedre boligindretning.

Her kan du vælge blot et enkelt rum, hvis du ikke vil gå i gang i hele bolig med det samme.

Pris kr. 1.200,- pr. rum

boligindretning-spisestue

Alle priser er inkl. moms. Kørsel afregnes med kr. 2,50 pr/km. beregnet fra nærmeste adresse (Odense eller Fredericia) plus evt. udgifter til bro eller færge.

Ring og lad os få en uforpligtende snak om netop dine drømme eller udfordringer i din boligindretning. Du kan også sende formularen her.

Bæredygtig indretning af stue med genbrug

Tankerne kan også gå i andre baner: drømmer du om mere bæredygtig indretningsstil, hvor arvestykker og genbrug spiller en central rolle? Arvestykker kan sagtens fungere med din nyindretning. Hvem skulle have troet, at farmors afsyrede spisebord nu er stuens perle? men nu bare som sofabord. Der er indlysende fordele ved at genbruge gamle møbler: De giver hjemmet karakter og meningsfuld historie. Det er bæredygtigt og klimavenligt at genbruge ressourcer, og så sparer du penge.

Stueindretning - Inspiration med genbrug

stueindretning
bæredygtig indretning stue
indretning stue

Lad en indretningskonsulent hjælpe, hvis du er i tvivl...

Du kommer allerede langt bare med tæpper, puder og plaider. Især hvis du går efter en hyggelig indretning af stuen.

Desuden kan tæpper og puder til dels afhjælpe dårlig akustik i stuen.

Hvis du ønsker hjælp til bedre boligindretning, kan jeg som professionel indretningskonsulent rådgive og hjælpe dig, uanset om du bor på Fyn, Sjælland eller Jylland. 

sommerhusindretning

Indretning af aflang stue

Har du meget aflang stue, så er der flere ting du med fordel kan sørge for. Har du f.eks. placeret alle møbler langs væggene, så syner stuen desværre endnu længere (som du måske allerede har opdaget). Derefter skal du sørge for at overflødige møbler er væk, inden du starter projekt indretning af aflang stue:

  • Lav mindre/småopstillinger i “øer”.
  • Sørg for, at der er plads omkring møblerne/opstillingerne.
  • Tænk i højden og indret derefter. Op med billeder over hinanden i stedet for ved siden af hinanden.
  • Indret med rundt spisebord hvis muligt.
  • Investér i høje gulvvaser og tilsæt så yderligere højde med tørrede pampas, tidsler, grene eller hvad du har adgang til.

4 Tips til din indretning af boligens stue

1) Naturligt lys

Fyld dine stuer med det naturlige dagslys! Det virker så meget bedre end lamper. Hold dine vinduer fri for store planter, figurer og andet der stjæler de smukke og vigtige stråler.

Stil derimod gerne vaser, figurer og lysestager i krystal/glas. Så kan solens stråler skinne igennem.

Et andet tips er at bruge spejle i stuen til at reflektere solen. Over sofaen er et meget naturligt sted i stueindretningen.

Og sidst men ikke mindst; hold dig til en lys grundfarve.

2) Evighedsblomster

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at jeg er voldsomt glad for evighedsbuketter i alle former, farver og afskygninger.

Jeg elsker at man kan sammensætte efter farver, fylde og den tilhørende vase.

OG vide, at de holder for evigt.

Lav dem selv, eller køb en færdigbundet buket.

De forhandles mange steder efterhånden.

3) Stilleben

Skab dine egne stilleben. Du kan sagtens have flere rundt om i stuen.

Med stilleben kan du samle og sammensætte ting der betyder noget for dig. Ting der hver især har en historie.

Prøv dig frem. Ryk nogle ting “frem” og andre lidt tilbage. Du kan nærmest ikke gøre forkert.

Synes du stadig det er svært at få til at ligne noget, så køb eller find en fin bakke.

Så er det nemmere at få det placeret korrekt.

4) "Less is more"

Jeg kan næsten ikke sige det for meget; men tynd ud og ryd op, hvis du altid går med en fornemmelse af, at der sker for meget omkring dig, når du er i hjemmet…

En undersøgelse peger på, at der er en større forekomst af stresshormonet cortisol i kvinders biokemi, hvis de er omgivet af for mange ting og sager.

Så jeg gentager lige:

Ryd op og tynd ud…

Hvis du følger KARLSSON Indretning & Design på Instagram, har du for længst opdaget, at vi ikke kan få nok af naturens egne farver og materialer. Vi er dog også eminente til sammensætning af vildere pangfarver. 

Vi har gennem de seneste seks år ydet indretningshjælp til adskillige kunder med alt fra bøvlede rum, der før vores besøg var for smalle, for kvadratiske eller for trælse. Fælles for alle vores kunder er, at vi med boligstyling har kunnet hjælpe dem med at få netop deres drømmestue.   

Kontakt indretningskonsulent Charlotte Karlsson og hør nærmere om hjælp til netop dine udfordringer