Spring til indhold

Indretning af køkken

Køkkenindretning
Køkkenindretning

Indretning af køkken

Din indretning af køkken er vigtig. For køkkenet eller køkken-alrummet er ofte familiens favorit. Det bruges nærmest fra morgen til aften og til mange forskellige formål. Vi laver mad, dyrker nærværet, arbejder, laver lektier og lever i køkken-alrummet.

Med mukkert eller pensel?

Inden du går i gang med de helt store køkkenprojekter, så hold lige igen med mukkerten. Hvad er det i virkeligheden, der ikke fungerer for dig? Er køkkenet ufunktionelt og dårligt indrettet, eller er det bare stilen, du er ked af? Er der problemer med lyset? Eller sidder I dårligt? 

Hvis svaret er i småtingsafdelingen – det være sig belysning, stil og farver, er det voldsomt dyrt at gå i gang med en større køkkenrenovering. 

Er køkkenet grundlæggende i orden og funktionelt, er der flere småting, du kan igangsætte. Små hurtige ændringer, der ikke koster en formue, kan gøre en stor forskel.

Kan det reddes med nye køkkenstole?

Hvis det er siddepladserne, der ikke fungerer, er det et kærkomment sted at starte.

Igen gør du dig selv en stor tjeneste ved at finde ud af, om det enten er bordet, stolene eller begge dele, der ikke fungerer. 

Tænk også på hvor mange timer du bruger i køkkenalrummet. Hvis stolene er der, du primært sidder, kunne det måske være behageligt med armlæn eller armstøtter, så du dermed kan sidde komfortabelt ved bordet i længere tid af gangen.

Vidste du, at stole og borde er blevet højere de seneste år?

Nye spiseborde er i dag helt op til 78 cm i højden.

Vær opmærksom på dette, når du kombinerer nye borde med gamle danske designerstole og undgå en voldsom højdeforskel.

Er siddepladserne i køkkenet barstole, så vælg en model der har god støtte i ryggen og/eller lænden. 

Jeg er personlig fan af polstrede barstole, da jeg simpelthen bare har en følelse af, at jeg sidder bedre og “mere fast”.

 

Indretning køkken alrum

Rigtig belysning er velvære når vi taler indretning af køkken

Den helt rigtige belysning er både vigtig for velvære og for at kunne bruge køkkenet som et arbejdsrum. Gode loftlamper er vigtige for den generelle belysning og stemning i rummet, men sørg for særligt godt lys der, hvor du arbejder. Giv den bare gas med flotte væglamper eller pendler.

Igen er det uhyre vigtigt, at I tænker alle rummets tænkelige funktioner ind i planlægningen af lyssætningen. Der skal selvfølgelig være godt lys til arbejdet og madlavningen men tænk også i lamper eller pærer, der kan skrues ned i lysstyrke, når der skal spises og hygges.

Pas på med at hænge for små lamper over spisebordet. De kan hurtigt drukne, hvis det er et større bord med 6-8 stole. Gå efter mere volume på lampen og vælg 2-3 stk. i stedet.

Indretning af køkken - inspiration

indretning-køkken-træ
Indretning af køkken
Indretning-køkken-åbne hylder

Indretning af køkken med kunst

Vi lever efterhånden det meste af vores hjemmeliv i køkkenalrummet. Hvorfor skal kunst så være forvist til stuerne, hvor vi sjældent opholder os?

Fyld endelig dine køkkenvægge med malerier også.

Når blot du holder din kunst i behørig afstand fra fedtstof fra stegepanderne, er der ingen regler for, hvor du kan dekorere dit køkken.

Indretning af køkken med kunst

8 hurtige fif til ny indretning af køkken

Indretning køkken
køkkengreb
Indretning barbord
køkkenbelysning
Indretning-køkken
Indretning køkken
køkkenfliser
køkkenbordplade

KARLSSON Indretning & Design

Hvis du følger KARLSSON Indretning & Design på Instagram, har du for længst opdaget, at vi ikke kan få nok af naturens egne farver og materialer. Vi er dog også eminente til sammensætning af vildere pangfarver. 

Vi har gennem de seneste fem år ydet indretningshjælp til adskillige kunder med alt fra bøvlede rum, der før vores besøg var for smalle, for kvadratiske eller for trælse. Fælles for alle vores kunder er, at vi med boligstyling har kunnet hjælpe dem med at få netop deres drømmekøkken.   

Kontakt indretningskonsulent Charlotte Karlsson og hør nærmere om hjælp til netop dine udfordringer