Spring til indhold

Indretning af køkken og køkkenalrum

Køkkenindretning
kopreol
Køkkenindretning

Indretning af boligens køkken og køkkenalrum

Din indretning af køkkenet er vigtig. For køkkenet eller køkkenalrummet er ofte familiens favorit. Det bruges nærmest fra morgen til aften og til mange forskellige formål. Vi laver mad, dyrker nærværet, arbejder, laver lektier og lever i køkken-alrummet.

Med mukkert eller pensel?

Inden du går i gang med de helt store køkkenprojekter, så hold lige igen med mukkerten. Hvad er det i virkeligheden, der ikke fungerer for dig? Er køkkenet ufunktionelt og dårligt indrettet, eller er det bare stilen, du er ked af? Er der problemer med lyset? Eller sidder I dårligt? 

Hvis svaret er i småtingsafdelingen – det være sig belysning, stil og farver, er det voldsomt dyrt at gå i gang med en større køkkenrenovering. 

Er køkkenet grundlæggende i orden og funktionelt, er der flere småting, du kan igangsætte. Små hurtige ændringer, der ikke koster en formue, kan gøre en stor forskel. Og de fleste behøver du ikke hjælp fra professionel indretningskonsulent til.

Priser - Indretning af køkken og køkkenalrum

Timepris indretning af køkken og køkkenalrum:

Ønsker du råd, vejledning eller fysisk hjælp til indretning af køkken eller køkkenalrum? 
Som professionel indretningskonsulent med stor erfaring ved jeg, hvad der skal til for, at vi sammen får fundet den rigtige løsning til dig i dit hjem.

Indretning og rådgivning med indretningskonsulent afregnet pr. time

Pris kr. 820,- (min. 2 timer)

indretning køkkenalrum

Online indretning af køkken og køkkenalrum:

Pr. telefon og ud fra foto kan jeg, som professionel indretningskonsulent, hjælpe dig med optimering af din indretning i køkken og køkkenalrum. 

Ønsker du råd og vejledning, så du derefter selv udfører arbejdet, så er en online indretning din hurtige vej til en bedre indretning. Herunder indretning af køkkenet.

Pris kr. 1.200,- pr. rum

indretning-køkkenalrum

Alle priser er inkl. moms. Kørsel afregnes med kr. 2,50 pr/km. beregnet fra nærmeste adresse (Odense eller Fredericia) plus evt. udgifter til bro eller færge.

Ring og lad os få en uforpligtende snak om netop dine drømme eller udfordringer i din boligindretning. Du kan også sende formularen her. Så ringer jeg dig op hurtigst muligt.

Kan det reddes med nye køkkenstole?

Hvis det er siddepladserne, der ikke fungerer, er det et kærkomment sted at starte.

Igen gør du dig selv en stor tjeneste ved at finde ud af, om det enten er bordet, stolene eller begge dele, der ikke fungerer. 

Tænk også på hvor mange timer du bruger i køkkenalrummet. Hvis stolene er der, du primært sidder, kunne det måske være behageligt med armlæn eller armstøtter, så du dermed kan sidde komfortabelt ved bordet i længere tid af gangen.

Vidste du, at stole og borde er blevet højere de seneste år?  Nye spiseborde er i dag helt op til 78 cm i højden. Vær opmærksom på dette, når du kombinerer nye borde med gamle danske designerstole og undgå en voldsom højdeforskel.

Er siddepladserne i køkkenet barstole, så vælg en model der har god støtte i ryggen og/eller lænden. Jeg er personlig fan af polstrede barstole, da jeg simpelthen bare har en følelse af, at jeg sidder bedre, mere fast og ikke glider ned.

Indretning køkken alrum

Rigtig belysning er velvære når vi taler indretning af boligens køkken

Den helt rigtige belysning er både vigtig for velvære og for at kunne bruge køkkenet som et arbejdsrum. Gode loftlamper er vigtige for den generelle belysning og stemning i rummet, men sørg for særligt godt lys der, hvor du arbejder. Giv den bare gas med flotte væglamper eller pendler.

Igen er det uhyre vigtigt, at I tænker alle rummets tænkelige funktioner ind i planlægningen af lyssætningen. Der skal selvfølgelig være godt lys til arbejdet og madlavningen men tænk også i lamper eller pærer, der kan skrues ned i lysstyrke, når der skal spises og hygges.

Pas på med at hænge for små lamper over spisebordet. De kan hurtigt drukne, hvis det er et større bord med 6-8 stole. Gå efter mere volume på lampen og vælg 2-3 stk. i stedet.

kopreol

Drømmer du også om en kopreol?

Hvis du har læst et par boligmagasiner og scrollet på Instagram en gang i mellem, så er du helt sikkert stødt på billeder af en kopreol. Og de er stadig yderst populære. Så har du en større eller mindre samling af smukke krus og kopper, så er en kopreol det smukke sted at få dem udstillet til dig selv og dine gæster.

Pssst… Skulle du blive træt af din kopreol i køkkenet, så er den også flot på badeværelset til display af smukke parfumer, makeup og cremer. 

Indretning af køkken - inspiration

indretning-køkken-træ
Indretning af køkken
Indretning-køkken-åbne hylder

Indretning af køkken med kunst

Vi lever efterhånden det meste af vores hjemmeliv i køkkenalrummet. Hvorfor skal kunst så være forvist til stuerne, hvor vi sjældent opholder os?

Fyld endelig dine køkkenvægge med malerier også.

Når blot du holder din kunst i behørig afstand fra fedtstof fra stegepanderne, er der ingen regler for, hvor du kan dekorere dit køkken.

Indretning af køkken med kunst

8 tips til ny indretning af køkken (og dem behøver du ikke professionel indretningskonsulent til)

1) Overskabe

Fjern overskabene. Hvis du kan undvære pladsen, så fjern overskabene.

Du vil blive forbavset over, hvor meget luft det skaber i køkkenet.

Alternativt så mal overskabene i samme farve som væggene.

2) Køkkengreb

Den hurtigste og nemmeste makeover skaber du ved at skifte køkkenlågernes greb.

Der findes så mange nye smukke greb.

Går du all-in på f.eks. nye smukke greb i messing, så skift også armaturet til et nyt i messing.

3) Barvogn

Lav et barbord eller et rullebord med opdækning til den næste drinksaften.

Det skaber en øjeblikkelig stemning.

Top med et flot billede der er relateret til “baren”.

4) Belysning

Endnu en hurtig vej til nem makeover er at skifte loftlampen eller væglampen i køkkenet.

Vær modig og vælg en flot skulpturel lampe der skiller sig ud fra mængden.

Den vil blive bemærket og beundret, hver gang du kommer ud i dit køkken.

5) Forny fronter

Er du ikke klar til den store renovering eller opsætning af nyt køkken, så vælg at få fornyet dine fronter.

Det kan gøres med maling af enten professionel, dig selv eller der findes flere firmaer, der er specialiserede i at udskifte fronter.

6) Mal en væg

Mal en væg eller sæt smukt tapet op på en eller flere vægge.

Det kan klares på en weekend, og du vil med det samme få fornemmelsen af stor forandring og fornyelse.

7) Nye fliser

Gå på jagt efter nye eller brugte fliser du kan sætte op over komfur/kogeplade.

Du kan finde dem på mange forskellige genbrugs-sites.

Jeg bruger selv www.brugtetagsten.dk

8) Ny bordplade

Skift bordpladen.

Ikke en helt lille opgave, men har du mod på det, så har du straks derefter fornemmelsen af (næsten) nyt køkken.

Vælg gerne en kontrast til dine køkkenelementer.

køkkenbænk

Køkkenbænk

Har du pladsen til det, og muligheden for det, så placér en lille bænk i køkkenet.

Helst i samme elementer som køkkenet og ellers blot en bænk.

Den giver jer en unik mulighed for hygge, samtale og nærvær samtidig med madlavningen.

KARLSSON Indretning & Design

Hvis du følger KARLSSON Indretning & Design på Instagram, har du for længst opdaget, at vi ikke kan få nok af naturens egne farver og materialer. Vi er dog også eminente til sammensætning af vildere pangfarver. 

Vi har gennem de seneste fem år ydet indretningshjælp til adskillige kunder med alt fra bøvlede rum, der før vores besøg var for smalle, for kvadratiske eller for trælse. Fælles for alle vores kunder er, at vi med boligstyling har kunnet hjælpe dem med at få netop deres drømmekøkken.   

Kontakt indretningskonsulent Charlotte Karlsson og hør nærmere om hjælp til netop dine udfordringer

Før makeover af køkken

køkken-makeover

Før og efter foto af en køkken make-over, der kan klares på en weekend uden hjælp fra professionel indretningskonsulent.
Der er brugt følgende: maling, nye køkkengreb, akustikpanel, ny barstol og et lærredstryk af bulldog med samme baggrund som vægmalingen.

TIP! Hører du (også) til dem der får flimmer for øjnene og nærmest bliver svimmel, hvis du kigger på alle de smukke akustikpaneler der findes? Så gå efter de mørkeste. På denne er det sort eg. Den mindre kontrast mellem den sorte filtbaggrund og de næsten sorte lameller, er meget mere skånsom for dine øjne.

Efter makeover af køkken

køkken-makeover

Pssst… Messing er stadig et hit i køkkenindretningen. Det populære metal giver varme og glød til vores køkkener som ofte er domineret af stål, klinker og lign. Og så patinerer det utrolig smukt…